Ict op orde, juist in de crisistijd

 In Nieuws

De ict-voorzieningen binnen bedrijven moeten altijd al op orde zijn. Maar door de Corona crisis moet in veel bedrijven ook nog anders en op andere plekken gewerkt worden. Hoe moeten bedrijven dat organiseren? Zitten er veiligheidsrisico’s aan thuiswerken? Welke systemen voor conference-calls zijn er? In onze interviewserie spraken wij vanochtend met Ragnar de Jong van Onsite Automation. Dit is zijn top 3 tips voor bedrijven:

  1. Als medewerkers thuis werken, dan niet op privé-computers. Privé-computers vallen niet onder het beheer van het bedrijf en lopen dus niet mee in de reguliere, noodzakelijke beveiliging. De beveiligingsrisico’s zijn dus groter (hacking, phishing, spam, etc.).
  2. Gebruik je gezond verstand bij binnenkomende berichten via computers, mails en mailings. Wees alert op oneigenlijk gebruik of zelfs misbruik. Klik niet uit automatisme op links. Geen privacy- en bedrijfsgevoelige informatie verstrekken.
  3. Overweeg in deze periode met veel thuis werken hoe je het thuiswerken na deze periode in jouw normale bedrijfsvoering slim kunt inzetten en benutten.

Het hele interview zien en horen? Klik hier.

 

Meer nieuws

Geef een reactie

*

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Begin met typen en druk op Enter om te zoeken