Drie tips voor werkgevers over de NOW

 In Nieuws

De Corona crisis stelt werkgevers voor grote vraagstukken. Om zo veel mogelijk werkgelegenheid te behouden heeft het Kabinet een pakket van steunmaatregelen gelanceerd. Met financiële en juridische implicaties. Vanochtend interviewden wij Lisanne van Geest over arbeidsrecht in combinatie met deze regelingen. Dit is haar top 3 tips voor werkgevers:

  1. Bij het aanvragen van het voorschot op basis van de NOW-steunregeling moet je de drie maanden periode kiezen. Denk goed na over welke drie maanden met omzetverlies je kiest. Dit bepaalt het subsidiebedrag en dit kun je achteraf niet meer wijzigen.
  2. De loonsomdaling kan hard doorwerken in het subsidiebedrag onder de NOW-steunregeling. Laat daarom op tijd en goed uitrekenen wat de consequenties zijn van ontslag van medewerkers of van het niet verlengen van arbeidscontracten.
  3. Houd de NOW-regeling goed in de gaten. Mogelijk komen er voor werkgevers in specifieke sectoren aanvullende regelingen met nieuwe maatregelen. Verdiep je ook in de verschillende regelingen. Soms val je onder meerdere regelingen naast elkaar.

Het hele interview zien en horen? Klik hier.

 

Meer nieuws

Geef een reactie

*

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Begin met typen en druk op Enter om te zoeken