Op woensdag 21 maart 2018 zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen, ook in Haarlem. Het belang van het lokale bedrijfsleven bij de politieke en bestuurlijke besluitvorming is heel groot. Het ondernemingsklimaat, bereikbaarheid, lokale lasten, vergunningen, parkeren, stadspromotie, evenementen, arbeidsmarkt, ondernemersfondsen, etc.. Het zijn allemaal onderwerpen waar de gemeente een grote en soms beslissende rol in heeft. Daarom wordt er in de week vòòr deze verkiezingen het Politiek Ondernemersdebat Haarlem georganiseerd (net als in 2014, 2010 en 2006).  De lijsttrekkers van de politieke partijen in Haarlem worden in het debat betrokken en kunnen met ondernemers en vertegenwoordigers van het bedrijfsleven in debat gaan.

Wanneer en waar?

  • Datum: dinsdag 13 maart 2018.
  • Tijden: van 19.00 tot 22.00 uur.
  • Locatie: Aula ROC Nova College, Zijlweg, Haarlem.

Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Wel is vooraf even aanmelden via deze webpagina verplicht.

 

Foto’s: Impressies van de debatavonden in 2010 bij Inholland Haarlem (links) en 2014 bij ROC Nova College (rechts).

Wat willen we bereiken?

Het is belangrijk dat bedrijfsleven en lokale politiek kennis nemen van elkaars plannen en wensen. Het bedrijfsleven wil graag zijn belangen onder de aandacht van de politieke partijen brengen. De politiek zal kennis willen nemen van wensen vanuit ondernemers en bedrijven. Hopelijk mogen wij aan het einde van de debatavond concluderen dat vaak de genoemde “kloof tussen politiek en bedrijfsleven” verminderd is.

Wie nodigen uit?

De debatavond is een samenwerking van deze drie ondernemers- en werkgeversverenigingen (omgekeerd alfabetisch):

ROC Nova College biedt als gastlocatie haar vestiging Zijlweg Haarlem aan. Kennemer Business zakennetwerk organiseert het evenement.

Foto’s: De voorzitters van de uitnodigende ondernemers- en werkgeversverenigingen. V.l.n.r. Pals Brust (Haarlem Centraal), Hildo Makkes Van der Deijl (Horeca Haarlem) en Bruno Giebels (Industrie Kring Haarlem).

Voor wie?

Deze debatavond is natuurlijk in de eerste plaats voor ondernemers en directeuren van bedrijven die in Haarlem gevestigd zijn. Ook als zij zelf niet in de gemeente Haarlem wonen en stemmen, is deze avond voor hun ondernemingen van belang en interessant. Daarnaast verwachten wij de lijsttrekkers en andere belangstellenden vanuit alle politieke partijen, het bestuur van Haarlem en ambtenaren met betrokkenheid bij het bedrijfsleven. Anders dan bij andere, openbare debatavonden lig de focus op de economie en het bedrijfsleven, niet op algemene publieks- of burgerkwesties.

 

Foto’s: Impressies van de debatavond in 2010. Presentatie van een electoraal onderzoek en Joyce Langenacker (toenmalig lijsttrekker PvdA).

Wat is het programma?

(onder voorbehoud van wijzigingen)

  • 19.00 uur: inloop *
  • 19.30 uur: deel 1 debat
  • 20.15 uur: pauze *
  • 20.30 uur: deel 2 debat
  • 21.15 uur: napraat *
  • 22.00 uur: slot

*Met muzikale optredens van het 20-jarige Ampzing Genootschap. Zij is als geen ander in staat om een ontspannen, Haarlems geluid te laten horen voor de nodige luchtigheid op deze serieuze avond.

De debatten zullen worden gevoerd aan de hand van thema’s en stellingen. Meer informatie hierover volgt nog. Het debat zal worden geleid door Johan Tempelaar (adviseur en partner van De Coalitie) als onafhankelijke debatleider.

Foto’s: Johan Tempelaar (debatleider) en het Ampzing Genootschap.

Welke politieke partijen doen mee?

De lijsttrekkers van alle politieke partijen die dit jaar aan de verkiezingen deelnemen worden uitgenodigd. Zij kunnen (binnen de programma-opzet) mee doen aan het debat. De lijsttrekkers van de grootste partijen zullen een gepaste podiumplek krijgen (debattechnisch is het niet haalbaar om alle lijsttrekkers die rol te geven). Tijdens het debat wordt voorrang gegeven aan de aanwezige ondernemers en vertegenwoordigers van het bedrijfsleven.

Foto’s: De gemeenteraad van Haarlem in 2015 en de raadszaal van Haarlem.

Aanmelden

Wil je aan deze debatavond deelnemen?      Dan graag hier aanmelden.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Begin met typen en druk op Enter om te zoeken